2 Mayıs 2011 Pazartesi

"1 Mayıs'ı Marmaris'te kutladık..."



Adayımız Şehbal Şenyurt Arınlı'nın da aralarında olduğu yaklaşık ikiyüz kişilik grup Marmaris'te gerçekleştirilen 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı'ndaydı...

Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloğu'na ait üzerinde adayımızın da adının yer aldığı pankartın arkasında yürüyen grup üyelerine Marmaris'te ilginin büyük olduğu görüldü.

Adayımızın bu gün vesilesiyle hazırladığı ve yayın organlarına da gönderilen 1 Mayıs Bildirisi'nde kadınlara yönelik şunları söyledi:

Kadınlar için sistemi sorgulamak iki yönlüdür. Bizler için sistemi sadece emek-sermaye olarak sorgulamak-cinsiyetimizden dolayı yaşadığımız ezme-sömürülme biçimlerini ortadan kaldırmamaktadır.

Sistem cinsiyetçi bir yapı üzerinden örgütlenmiştir. Unutmayalım ki; sınıfların ortaya çıkışı kadının köleleştirilip-ayrıştırılması sürecinde başlar. Ve sınıfa dayalı emek sömürüsünün sonlandırılması-kadın cinsinin özgürleşmesi hareketinden geçmektedir.

Özgür insanı yaratmak-kadın ve erkek cinsinin-tanımlanmış kimliklerinden sıyrılıp-bu kimlikleşmenin içeriğinin yarattığı politik sömürünün tarifi yapılmadan-cins sömürüsü açık edilmeden-insanın özgürleşme hareketleri eksik kalacaktır.

Biz kadın ve erkekler -cins rollerimize atfedilen kimlik bilgilerimizi reddedip -bu mücadeleyi sokağa taşıyıp örgütlenerek ve bu örgütlenmeyi sistemin erkek yüzüne de çevirerek başarabiliriz.

Unutmayın; doğurgan, yaratıcı güç bizleriz.

Açıklamanın tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder