14 Nisan 2011 Perşembe

...artık yan yana değil iç içeyiz.

Sevgili Arkadaşlar,

Bu buluşmada aranızda olamadığım için çok üzgünüm. Elbette daha sık buluşacağız, bir araya gelip görüşlerimizi, yaşam biçimlerimizi paylaşmak için çok fırsatımız olacak….

Önümüzdeki seçim süreci oldukça kısa ve hızla akıp gidecek.
Ama bilmenizi isterim ki, bu buluşma, bu kaynaşma seçim süreci ile sınırlı kalmayacak.
Birbirimizi anlamaya çalışarak, farklılıklarımızı, değerlerimizi tanımaya çalışarak, zorlu bir süreç geçireceğiz. Bu süreç içinde göreceğiz ki, artık yan yana değil iç içeyiz.
Görüntüde değil, sözde değil; sahici ve kalıcı bir bütünleşmenin örneğini biz buradan, Muğla’dan, bütün Türkiye’ye göstereceğiz.

İnsan haklarından, doğadaki tüm canlıların haklarına saygı, bizim mücadele alanımız.

Kürt halkı üzerinde yıllardır yaşatılan göçlerle, dillerine vurulan kilitlerle, iradelerimiz önüne konulan engellerle, tutuklamalar, ölümlerle yaşanan acıların süzgecinden geçerek gelen bu haklı mücadeleyi sevginin, anlayışın ve barışın diliyle yürüteceğiz. Türkiye sorunlarından elbette birincisi olan Kürt sorununun barışçıl çözümü için Kürt ve Türk halklarının önündeki engelleri birer birer yıkacak ve kardeşliğin yolunu birlikte açacağız.

Ben kadınım. Vekil adayınız olarak beni, bir kadını seçtiniz.
Ve bu süreçte sorunlarımızı, çözüm önerilerimizi, kadınların dünyayla baş etme yöntemleriyle dile getireceğiz.

Sistemin emeklerimizi hoyratça sömürmesinden, doğamızın, yaşam alanlarımızın geri dönüşsüz tahribine, bireysel kolektif haklarımızın yok sayılmasına kadar her koldan üzerimize yürüyen baskılarına, şiddetine rağmen bizler nefret söylemini bertaraf edip barışın dilini kullanacağız.

Sizlerden, bu seçim süresince neler yapılması gerektiğine, sizlerin neler yapabileceğinize dair yaratıcı fikirlerinizi özgürce, kendinizi rahat hissederek ifade etmenizi rica ediyorum. Bütün fikirleri dinleyeceğiz. Çalışmalarımızda kendi ifadelerinizi de bulacaksınız.

Hepimize büyük sorumluluklar düşüyor. Muğla ilimizde de var olduğumuzu geri dönülmez bir şekilde vurgulamak zorundayız. Bu ülkede kalıcı barış talep ettiğimizi, söylem ve davranışlarımızla vurgulayacağız… Ve tabi ki bu söylemlerimizin yerine ulaştığının somut göstergesi olacak oylarımızla ‘’biz de buradayız, Muğla’da da varız diyeceğiz.
Mahalle mahalle, ev ev sözlerimizi söyleyeceğiz. İnsan, birey, doğa odaklı sahici, kalıcı çözüm önerilerinin bizde olduğunu tüm Türkiye’ye göstereceğiz.

Yolumuz açık olsun arkadaşlar.
En kısa zamanda görüşmek dileğiyle, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum..

Ji we hemuyan re slav u réz.
Bıji Aşti…Bıji Bıratiya Gela…
Yaşasın Barış…Yaşasın Halkların Kardeşliği..


Şehbal Şenyurt Arınlı
Emek,
Özgürlük ve Demokrasi Bloğu
Milletvekili Adayınız.
Amed, 15.Nisan.2010

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder