23 Nisan 2011 Cumartesi

Hep birlikte net tavrımızı koyduk...


YSK'NIN KARARLARINA VE YAŞANAN SÜRECE DAİR:

Merhaba Arkadaşlar,

Biliyorsunuz, bu ülkede ne zaman toplumsal barıştan yana bir çözüm umudu doğsa karmaşadan, şiddetten beslenen güçler harekete geçer. Çözüm yollarını tıkamak için ellerinden geleni yaparlar. Bu kez de bu bildiğimiz oyun YSK eliyle sahneye konmuştur.

Ancak şiddet çığırtkanlığı yapan güçlerin göremediği, görmek istemediği Türkiye toplumunun değiştiği gerçeğidir. Artık bu toplum, güç birliği yapmıştır. Sorunlarını meşru zeminde, barıştan yana çözmeye kararlıdır.

Bizler, Emek Özgürlük ve Demokrasi Bloğu adayları ve adaylarına sahip çıkan halk, hep birlikte net tavrımızı koyduk ve bir badireyi daha atlattık.

Bu süreçte arkadaşımız, kardeşimiz, sevgili Halil İbrahim Oruç'u yitirdik. Acımız büyük!

Onlarca yaralı, yüzlerce gözaltı, binlerce hasar kaldı geride!

88 yıllık statükonun, elitler hukukunun bu ülkenin emekçileri, yok sayılan ezici çoğunluğu için ne yazık ki kör olduğunu biliyoruz. Türkiye halkları bu hukuku değişmek zorundadır ve değiştirecektir.

YSK'nın geri adımı bu güçler birliğinin kuvvetini ve direncini, yaşamın statükoya üstünlüğünü ortaya koymuş, bir çok kişinin belirttiği gibi "sokaklar meydanlar bir kez daha gücünü göstermiştir."

12 Haziran'da da yine böyle olacağını düşünüyor, bu gücün hep arkamızda olduğunun bilinciyle ve yitirdiklerimizin de acısını yüreklerimizde taşıyarak, bu sürece katkı koyan herkese teşekkür ediyorum.

Şehbal Şenyurt
Emek, Demokrasi ve Özgürlükler Bloğu
Muğla Bağımısız Milletvekili Adayı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder