19 Nisan 2011 Salı

Adayımız Haber Türk Televizyonu'na Konuk


Emek, Özgürlük ve Demokrasi Bloğu Muğla Bağımsız Adayımız Sevgili Şehbal Şenyurt Arınlı bugün saat 13:30'da HaberTürk televizyonunda "Gün ortası" adlı haber programa konuk oldu.
Programın sunucusu Didem Yılmaz'ın YSK'nın son kararına ilişkin sorduğu soruyu, kararın "barış"a karşı olduğunu vurgulayan adayımız, Türkiye'nin gündeminde olan Anayasa'nın yapılması sürecinde "başta ötekileştirilenler ve sesi az çıkanlar olmak üzere tüm kesimlerin seslerini, görüş ve düşüncelerini meclise taşımayı hedeflediğini söyledi.
Kendisini bir "dünya vatandaşı" olarak tanımlayan adayımız tüm canlıları merkeze alan "yeşil" politikaları savunacağını, kadına yönelik ayrımcılığın önlenmesi ve kadın haklarının gerçekleşmesi için uğraşacağını belirtti.
En büyük vurguyu önümüzdeki dönemde kalıcı barışın sağlanması gerektiği konusuna yapan Arınlı, BDP'nin barışa yönelik tutumunun ne olacağına ilişkin soruya ise yumuşak koltuklarda oturarak barışı savunmanın kolay olduğunu, ancak BDP'lilerin sürekli yaşadıkları "baskı ve zor altında" bunu savunmaya ve gerçekleştirmeye çalıştığını söyleyerek yanıt verdi.
Demokrasinin herkes için var ve geçerli olması gerektiğini belirten adayımız, istekleri ve gerçekleştireceklerinin yalnızca Kürtler için değil, Türkiye'de yaşayan herkesin isteği olduğunu söyleyerek sözlerini bitirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder